Składniki:
2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady
1 kostka (200 g) masła
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
50 g łuskanych włoskich orzechów
1 kostka (200 g) masła
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
50 g łuskanych włoskich orzechów
Nad
garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z
pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem,
stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować
przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami (ja pominęłam dodawanie orzechów). Spód blachy
( u mnie do tarty) wyłożyć pergaminem/ wysmarować tłuszczem, ciasto wlać
na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20
minut. Ostudzić, wyjąć do góry dnem.
Oprószyć cukrem pudrem. (ja nie oprószyłam)
Przepis wg. pychaciasta.bloog.pl